Korppubruschetta – italialainen klassikko Vanajan rapeudella

Vanajan korput tekevät klassisesta italialaisesta bruschettasta entistä rapeamman ja näppärämmän. Tämä resepti sopii täydellisesti alkupalaksi, iltapalaksi tai vaikka tarjottavaksi juhlapöytään viinilasillisen kanssa. Korppujen rapea rakenne ja paahteinen maku takaavat onnistumisen!

Korppujen rapea rakenne ja paahteinen maku takaavat onnistumisen!

Ainekset

  • 4-6 Vanajan korppua (kaura, täysjyvä, ruisrouhe tai vehnä)
  • 5 kypsää tomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä + hieman lisää päälle ripoteltavaksi
  • Tuoretta basilikaa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Ohje

  • Valmistele tomaattitäyte: Kuutioi tomaatit pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, silputtu basilika ja oliiviöljy. Mausta seos rouhitulla suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua hetken aikaa.
  • Valmistele valkosipuliöljy: Murskaa valkosipuli ja sekoita se oliiviöljyyn.
  • Paahda korput: Aseta Vanajan korput uunipellille ja paahda 200 °C:ssa 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat lämpimiä ja kevyesti paahtuneita.
  • Kokoa bruschetat: Sivele paahdettujen korppujen päälle valkosipuliöljyä ja levitä sitten tomaattisalaattia jokaiselle korpulle.
  • Koristele ja tarjoile: Koristele bruschetat tuoreilla basilikanlehdillä.