Vadelmatiramisu Vanajan Korpuista

Vadelmatiramisu on herkullinen ja raikas versio klassisesta tiramisusta, joka yhdistää rapeat korput, vahvan kahvin ja samettisen kermavaahdon vadelmien makeaan happamuuteen. Tämä neljän annoksen jälkiruoka valmistuu helposti kerrostamalla lasiin sokerikorppuja, kahvia, kermavaahtoa ja vadelmia, ja viimeistelemällä annokset tummalla kaakaojauheella. Jälkiruoka on täydellinen yhdistelmä täyteläisyyttä ja marjojen raikkautta, ja se sopii mainiosti sekä arkeen että juhlaan.

Jälkiruoka on täydellinen yhdistelmä täyteläisyyttä ja marjojen raikkautta

Ainekset

  • 8 kpl Vanajan korppuja (sokeri, kaurakaneli, kaurasokeri)
  • 2 dl vahvaa kahvia (jäähtynyttä)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl Amaretto-likööriä (valinnainen)
  • 200 g mascarpone-juustoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 300 g tuoreita tai pakastevadelmia
  • 2 rkl kaakaojauhetta koristeluun

Ohje

  • Keitä vahvaa kahvia, johon voit halutessasi lisätä Amaretto-likööriä.
  • Ota tarjoilulasit esille (4 kpl) ja murenna jokaisen lasin pohjalle yksi korppu.
  • Laita kuhunkin lasiin korppumurujen päälle 1–2 rkl kahvia kostukkeeksi.
  • Kaada kuohukerma erilliseen kulhoon, lisää 1 rkl sokeria ja vaahdota.
  • Sekoita toisessa kulhossa munankeltuaiset ja 2 rkl sokeria ja vatkaa keskenään vaahdoksi.
  • Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Kaada puolet vaahdosta laseihin korppupohjan päälle. Lado vaahtokerroksen päälle vadelmat.
  • Tee sitten toinen kerros korppumurusta, kahvista ja vaahdosta. Ripottele pinnalle tasainen kerros kaakaojauhetta teesihdin avulla.