Cookie Brownies – suklaan ja keksien liitto

Vanajan Cookie Brownies on kolmikerroksinen herkku, jossa yhdistyvät mehevät browniet, rapsakka keksikerros ja samettinen suklaaganache. Keskimmäinen kerros tehdään murskatuista Vanajan Suklaasade Suklaahippukekseistä. Tämä jälkkäri ei vaadi koristelua eikä selittelyä – se katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “Suklaasade”!

Se katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “Suklaasade”

ainekset

  • BROWNIE-POHJA
    • 200 g tummaa suklaata
    • 200 g voita
    • 4 kananmunaa
    • 275 g fariinisokeria
    • 100 g vehnäjauhoja
    • 50 g kaakaojauhetta
    • (Halutessasi voit lisätä 150 g suklaahippuja tai rouhittua suklaata)
  • VANAJAN KEKSIKERROS
    • 250 g Vanajan Suklaasade Suklaahippukeksejä
    • 100 g voita (sulatettuna)
  • SUKLAAGANACHE
    • 100 g tummaa suklaata
    • 100 g maitosuklaata
    • 100 ml kuohukermaa

Ohje

  • BROWNIE-POHJA
    • Lämmitä uuni 180 °C:een (kiertoilmalla 160 °C) ja vuoraa syvä neliövuoka (noin 23 x 23 cm) leivinpaperilla.
    • Sulata voi ja tumma suklaa yhdessä miedolla lämmöllä, joko mikrossa tai kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
    • Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, kunnes vaahto on vaalea ja ilmava.
    • Lisää jäähtynyt suklaaseos varovasti vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
    • Siivilöi mukaan jauhot ja kaakaojauhe, ja kääntele taikinaan. Jos käytät suklaahippuja, lisää ne nyt.
    • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 25–30 minuuttia – kypsä brownie hyllyy kevyesti keskeltä.
    • Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen seuraavaa vaihetta.
  • KEKSIKERROS VANAJAN TYYLIIN
    • Murskaa Vanajan Suklaasadekeksit ja laita murut kulhoon.
    • Sekoita joukkoon sulatettu voi, kunnes saat muotoiltavan muruseoksen.
    • Painele keksimassa tasaiseksi jäähtyneen browniekerroksen päälle.
  • SUKLAAGANACHE
    • Sulata tumma suklaa, maitosuklaa ja kerma mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä tai hellästi kattilassa. Sekoita, kunnes koostumus on sileä ja pinta kauniin kiiltävä.
    • Kaada ganache keksikerroksen päälle ja levitä tasaisesti.
    • Nosta koko komeus jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi – yön yli on paras!

Reseptiin liittyvät tuotteet