
Vanajan Cookie Brownies on kolmikerroksinen herkku, jossa yhdistyvät mehevät browniet, rapsakka keksikerros ja samettinen suklaaganache. Keskimmäinen kerros tehdään murskatuista Vanajan Suklaasade Suklaahippukekseistä. Tämä jälkkäri ei vaadi koristelua eikä selittelyä – se katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “Suklaasade”!
Se katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “Suklaasade”
ainekset
- BROWNIE-POHJA
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 275 g fariinisokeria
- 100 g vehnäjauhoja
- 50 g kaakaojauhetta
- (Halutessasi voit lisätä 150 g suklaahippuja tai rouhittua suklaata)
- VANAJAN KEKSIKERROS
- 250 g Vanajan Suklaasade Suklaahippukeksejä
- 100 g voita (sulatettuna)
- SUKLAAGANACHE
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g maitosuklaata
- 100 ml kuohukermaa

Ohje
- BROWNIE-POHJA
- Lämmitä uuni 180 °C:een (kiertoilmalla 160 °C) ja vuoraa syvä neliövuoka (noin 23 x 23 cm) leivinpaperilla.
- Sulata voi ja tumma suklaa yhdessä miedolla lämmöllä, joko mikrossa tai kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, kunnes vaahto on vaalea ja ilmava.
- Lisää jäähtynyt suklaaseos varovasti vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Siivilöi mukaan jauhot ja kaakaojauhe, ja kääntele taikinaan. Jos käytät suklaahippuja, lisää ne nyt.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 25–30 minuuttia – kypsä brownie hyllyy kevyesti keskeltä.
- Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen seuraavaa vaihetta.
- KEKSIKERROS VANAJAN TYYLIIN
- Murskaa Vanajan Suklaasadekeksit ja laita murut kulhoon.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi, kunnes saat muotoiltavan muruseoksen.
- Painele keksimassa tasaiseksi jäähtyneen browniekerroksen päälle.
- SUKLAAGANACHE
- Sulata tumma suklaa, maitosuklaa ja kerma mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä tai hellästi kattilassa. Sekoita, kunnes koostumus on sileä ja pinta kauniin kiiltävä.
- Kaada ganache keksikerroksen päälle ja levitä tasaisesti.
- Nosta koko komeus jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi – yön yli on paras!