Kevyt päärynätorttu
4 annosta
Ainekset
Pohja:
12 kpl Vanajan vehnäkorppuja
1 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta
2 tl kanelia
50 g margariinia
Täyte:
500 g maitorahkaa
0,5 – 1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 vaniljatanko
Pinnalle:
300 g (4 – 5 kpl) päärynöitä
4 – 5 rkl Hermesetas-makeutusjauhetta
1 tl kanelia
Ohjeet
Vuoan ø 20 – 25 cm
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa korput ja levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa kunnes murut ovat saaneet ruskeaa väriä (5-10 min.).
Tarkkaile paahtumista, etteivät korpunmurut pääse palamaan. Sulata margariini. Sekoita kulhossa paahdetut korput, kaneli, makeutusjauhe ja margariini.
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Halkaise vaniljatanko ja kaavi tästä siemenet maitorahkaan. Lisää sitruuna ja makeutusjauhe. Sekoita huolellisesti.
Kuori ja leikkaa päärynät sentin paksuisiksi siivuiksi. Mittaa kattilaan 4 dl vettä, makeutusjauhe ja kaneli. Voit laittaa vaniljatangon kuoret kattilaan makua antamaan. Keitä päärynät pehmeiksi.
Voitele vuoka. Tasoita murut vuoan pohjalle. Kaada täyte murupohjan päälle ja tasoita. Pidä vuokaa jääkaapissa kunnes päärynät ovat jäähtyneet.
Lado päärynät täytteen päälle ja ripottele pinnalle kanelia. Jäähdytä vielä tunti jääkaapissa. Tarjoile lime-espresson kera.