Suklaamousse ja kaakaokorput

4 annosta

Ainekset

4 kpl Vanajan kardemumma- tai sokerikorppuja
200 g taloussuklaata
3 munankeltuaista
3,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
3 dl vettä
kaakaojauhetta

Ohjeet
Suklaamousse:

Sulata sokeri desilitraan kiehuvaa vettä. Erottele munista keltuaiset ja sekoita ne sokeriliemeen.

Kiehauta toisessa kattilassa pari desiä vettä. Kaada muna-sokeriseos pieneen kulhoon ja laita se kattilaan vesihauteeseen.

Kypsennä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seoksesta tulee sakeaa.

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se vähitellen munasokeriseokseen koko ajan sekoittaen.

Vaahdota 3 dl kermaa ja sekoita se varovasti edelliseen.

Annostele seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Leikkaa korput kahteen osaan. Sekoita 0,5 dl kermaa ja 1/2 tl kaakaojauhetta.

Kostuta korput. Ripottele pinnalle hieman kaakaojauhetta. Asettele kaksi korpun puolikasta kuhunkin annokseen. Dippaa. Nam.

Valkosuklaasydän:

Sulata muutama pala valkosuklaata vesihauteessa. Ota sulaa valkosuklaata ruokalusikkaan ja piirrä sillä tuhteja sydämiä leivinpaperille.

Pidä pakastimessa kunnes suklaa on kovettunut. Irrota varovasti lastalla ja asettele annosten pinnalle.