Suklaamousse ja kaakaokorput
4 annosta
Ainekset
4 kpl Vanajan kardemumma- tai sokerikorppuja
200 g taloussuklaata
3 munankeltuaista
3,5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
3 dl vettä
kaakaojauhetta
Ohjeet
Suklaamousse:
Sulata sokeri desilitraan kiehuvaa vettä. Erottele munista keltuaiset ja sekoita ne sokeriliemeen.
Kiehauta toisessa kattilassa pari desiä vettä. Kaada muna-sokeriseos pieneen kulhoon ja laita se kattilaan vesihauteeseen.
Kypsennä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seoksesta tulee sakeaa.
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää se vähitellen munasokeriseokseen koko ajan sekoittaen.
Vaahdota 3 dl kermaa ja sekoita se varovasti edelliseen.
Annostele seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Leikkaa korput kahteen osaan. Sekoita 0,5 dl kermaa ja 1/2 tl kaakaojauhetta.
Kostuta korput. Ripottele pinnalle hieman kaakaojauhetta. Asettele kaksi korpun puolikasta kuhunkin annokseen. Dippaa. Nam.
Valkosuklaasydän:
Sulata muutama pala valkosuklaata vesihauteessa. Ota sulaa valkosuklaata ruokalusikkaan ja piirrä sillä tuhteja sydämiä leivinpaperille.
Pidä pakastimessa kunnes suklaa on kovettunut. Irrota varovasti lastalla ja asettele annosten pinnalle.