Vastuullisuus ja laatu

Vanajan uunien lämmössä kypsyy muutakin kuin herkullisia tuotteita – meillä syntyy vastuullisuuden ja laadun tarinoita, jotka rakentuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ja laatujärjestelmien varaan. Yli 60 vuoden kokemus on opettanut meille, että hyvä maku syntyy paitsi reseptistä myös vastuullisista valinnoista. Hämeenlinnan sydämessä leivotaan keksejä, jotka ovat yhtä aikaa herkullisia, laadukkaita ja ympäristöä kunnioittavia. Olemme jo vuosia hyödyntäneet kiertotalouden periaatteita: ylijäämät ja sivuvirrat saavat uuden elämän tuotteina, rehuna tai bioenergiana. Samalla olemme panostaneet sertifioitujen, vastuullisesti tuotettujen raaka-aineiden käyttöön ja tehneet rohkeita päätöksiä, kuten palmuöljystä luopumisen jo yli vuosikymmen sitten.

Vanajan Vastuullisuus korpunkuoressa

Kotimaisuus on tulevaisuus

Kotimaisuus on meidän salainen resepti. Se ei takaa ainoastaan laatua, vaan myös vähentää logistiikan päästöjä ja tukee pitkäjänteisesti paikallista taloutta.

Ei mitään hukkaan

Vanajan toimintatapa tukee ruokahävikin minimointia ja kiertotaloutta. Olemme jo saavuttaneet 100 % hyötykäyttöasteen tuotannon hävikin osalta – kaikki mahdolliset hävikit ja sivuvirrat käytetään joko uudelleen tuotteissa, ohjataan rehuksi tai bioenergiaksi.

selkeä vastuullisuusstrategia

Vastuullisuustrategiamme pohjautuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, jotka ohjaavat päivittäistä toimintaamme. Selkeät päämäärät auttavat meitä vähentämään ympäristövaikutuksiamme – keksi kerrallaan.

Vastuullisuus näkyy jokaisessa murusessa

Kun vastuullisuus näkyy jokaisessa murusessa, myös laatu juurtuu syvälle jokaiseen tekemäämme tuotteeseen. Meillä tuotteet valmistetaan huolella, jotta ne täyttävät sekä meidän että asiakkaidemme korkeat odotukset. Tarkoin valvotut prosessimme, ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstömme sekä säännöllinen koulutus pitävät huolen siitä, että laatu ei ole sattumanvaraista, vaan tavoitteellista ja jatkuvasti kehittyvää.

Laatujärjestelmämme: FSSC 22000 v.6

Toimintamme ytimessä on sitoutuminen laatuun ja tuoteturvallisuuteen, mistä osoituksena on mm. GFSI-hyväksytty elintarviketurvallisuusjärjestelmä (FSSC22000). Tavoitteenamme on kehittää jatkuvasti toimintatapojamme, joilla ylitetään asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme odotukset luotettavuuden, turvallisuuden ja vastuullisuuden osalta.

Kiinnostaako laatuasiat? Ota yhteyttä!

Heli Holma, Laatupäällikkö
heli.holma@vanajan.fi